Soep van doperwten en kropsla met witte asperges en tongfilet

    Soep van doperwten en kropsla met witte asperges en tongfilet

    3keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Romige gepureerde soep van o.a. prei, doperwten en kropsla geserveerd met witte asperges en tongfilet.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 sjalotten, gesnipperd
    • wit van 1 prei
    • olijfolie
    • 1,5 dl witte wijn
    • 300 gram gedopte doperwten
    • ½ kropsla, bladeren geplukt en fijngesneden
    • 5 dl kippenbouillon
    • 1 dl koksroom
    • 8 witte asperges, geschild
    • 200 gr tongfilet
    • boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Zet de sjalotten en de prei aan in olijfolie en gaar deze zonder te kleuren. Blus af met witte wijn en laat deze flink inkoken.
    2. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Gaar in deze bouillon de doperwten, voeg dan de sla toe en pureer het geheel. Proef op peper en zout en voeg de koksroom toe aan de soep, nadat de soep iets is afgekoeld.
    3. Gaar de schoongemaakte asperges afgedekt met bakpapier in ruim kokend water met een klontje boter gedurende 5 minuten. Het bakpapier moet de asperges afdekken zodat de bovenop liggende asperges ook aan de bovenkant gaar worden. Dat is de functie van het bakpapier. Zet het vuur uit en laat ze twintig minuten in het water rusten.
    4. Leg ondertussen de tongfilet in een ovenschaal en bedek deze met een laagje olijfolie. Gaar deze in een oven van 120°C (ongeveer een kwartier). Serveer de vis met asperges en heet gemaakte soep.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren