Veganistische tahoe-"vis" sandwich

    Veganistische tahoe-"vis" sandwich

    4keer bewaard
    45min


    50 personen hebben dit gemaakt

    Een vegaburger met vissmaak voor veganisten. Je kunt kelp of noripoeder in Aziatische winkels vinden. Ook heerlijk in roerbak gerechten, waar je de restjes voor kunt gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100g broodkruimels
    • 1 theel kelppoeder
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1/4 theel paprika
    • 1 theel zout
    • 350g stevige tahoe - uitgelekt, gedroogd en in 4 plakken gesneden
    • olijfolie
    • Tartaar saus
    • 100 veganistische mayonaise
    • 5 cornichons, gehakt
    • 1 eetl verse citroensap
    • 4 volkoren hamburgerbroodjes, doormidden gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C /gasstand 4.
    2. Meng de broodkruimels, kelppoeder, knoflook, paprika en zout in een kom. Doop de tahoeplakken eerst in de olijfolie, vervolgens in het broodkruimelmengsel en druk goed aan.
    3. Let de tahoeplakken op een bakplaat en bak ze gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze om als de ene kant goudbruin en een beetje krokant is en bak vervolgens de andere kant.
    4. Meng ondertussen de mayonaise, cornichons en citroensap goed door elkaar.
    5. Smeer, als de tahoe bijna klaar is, alle broodjeshelften in met olijfolie en rooster ze in de oven.
    6. Dien op met de tartaarsaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren