Witte asperges met tijmbrood

    Warme, knapperige en dun gesneden sneetjes oerbrood worden belegd met heerlijke witte asperges en tijm.

    Herman Meijers Kookstudio

    Gelderland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 hele dunne sneden oerbrood
    • aantal takken tijm, blaadjes gerist
    • rozemarijnolie of olijfolie
    • 8 witte asperges, geschild en harde stukken verwijderd
    • boter
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Schil de asperges en breng ze met koud water, zout en en een klontje boter aan de kook. Dek af met vetvrij papier en laat nog vijf minuten koken. Het bakpapier moet de asperges afdekken zodat de boven opliggende asperges ook aan de bovenkant gaar worden. Dat is de functie van het bakpapier. Zet dan het vuur uit en laat de asperges nog ongeveer een half uur nagaren.
    2. Bestrijk de sneden brood licht met de olie en bak ze samen met de tijmblaadjes in een oven van 180°C lichtbruin.
    3. Serveer twee witte asperges per sneetje knapperig oerbrood.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Video

    Witte asperges koken
    Witte asperges koken
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties