Asperges met aspergesaus, gepocheerd ei en ham van Baambrugs Big

    Asperges met aspergesaus, gepocheerd ei en ham van Baambrugs Big

    2keer bewaard
    40min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Groene en witte asperges met verse aspergesaus, een gepocheerd ei en plakjes ham van het liefst een Baambrugse Big. Dit zijn biologische biggen die in de buitenlucht opgroeien in de omgeving van Baambrugge. Ze krijgen een natuurlijk menu voorgeschoteld, en het vlees is zeer mals en sappig.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 groene asperges
    • 8 witte asperges
    • scheut Noilly Prat
    • 2 dl kippenbouillonbouillon
    • 2 dl room
    • 1,5 bosje kervel
    • olijfolie
    • 4 verse eieren
    • klontje boter
    • peper en zout
    • 4 plakken goede (gekookte) ham

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schil de groene asperges voor de helft en de witte voor tweederde. Snij van de onderkanten eerst een klein deel af en gooi dit weg. Snij vervolgens van beide soorten drie centimeter van de onderkant af, en zet opzij.
    2. Kook de Noilly Prat, de bouillon en de room in tot ongeveer de helft en kook hierin de witte en groene asperge-uiteinden gaar. Pureer het geheel en zeef de saus. Snij vervolgens 1 bosje kervel heel fijn en voeg deze toe. Hou de saus warm maar laat ze niet meer koken.
    3. Strijk 4 kleine roestvrijstalen vormpjes in met olijfolie. Snij de resterende kervel fijn en bedek de bodem daarmee. Breek er het ei over en breng op smaak met peper en zout.
    4. Breng water met boter aan de kook en voeg de witte asperges toe. Kook 2 minuten en voeg daarna de groene asperges toe. Laat nog twee minuten koken. Draai het vuur uit en laat de asperges in het hete vocht garen.
    5. Zet de vormpjes met ei in een waterbad tegen de kook aan en laat circa 4 minuten pocheren. Snij het ei dan uit de vorm en serveer samen met asperges, ham en beide sauzen.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren