Gemarineerde zalmforel met gerookte forel en groene asperges

    Gemarineerde zalmforel met gerookte forel en groene asperges

    1keer bewaard
    1dag1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gemarineerde zalmforel met gerookte forel en groene asperges met gepocheerde kwarteleitjes, gepekelde komkommer en ansjovismayonaise.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 zalmforelfilets
    • 2 gerookte forelfilets
    • Voor de marinade
    • grof zeezout, naar smaak
    • bosje citroenmelisse
    • bosje basilicum
    • bosje dragon
    • 1 of 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • sap van een ½ citroen
    • Voor de gepekelde komkommer
    • 1 komkommer
    • zeezout
    • Voor de groenten
    • 200 gram aspergetips
    • 1 rijpe avocado
    • Voor de kwarteleitjes
    • 12 kwarteleieren
    • kervel
    • neutrale olie (bijv zonnebloemolie)
    • Voor de ansjovismayonaise
    • 2 eidooiers
    • 6 blaadjes basilicum, fijngesneden
    • 1 eetlepel sherry-azijn
    • 1 theelepel grove mosterd
    • 4 ansjovisfilets, fijngesneden
    • 2 dl neutrale olie (bijv olijfolie)
    • 1 eetlepel heet water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1dag in de koelkast  ›  Klaar in:1dag1uur30min 

    1. Leg wat grof zeezout op de bodem van een schaal en hierop de zalmforelfilets (niet de 2 gerookte forelfilets). Bestrooi de zalmforelfilets eveneens met zout en zet afgedekt 1 ½ uur in de koelkast. Spoel de filets schoon en dep ze droog. Leg dan wat basilicum, citroenmelisse, dragon, fijngesneden knoflook in een schaal en bedruip met citroensap. Leg hierop de filets en laat deze afgedekt in de koelkast circa 6 uur marineren.
    2. Schil de komkommer met een dunschiller en trek dan repen van het vruchtvlees tot op de pit. Meng het vruchtvlees met een eetlepel grof zeezout een zet het geheel onder koud water. Laat minstens een uur rusten in de koelkast.
    3. Blancheer de aspergetips en zet apart.
    4. Hak wat kervel fijn en leg deze in een klein hoog roestvrijstalen vormpje dat is ingevet met neutrale olie. Breek er telkens drie kwarteleitjes in en breng op smaak met peper en zeezout.
    5. Meng in de keukenmachine de eidooiers, basilicum, azijn, mosterd en ansjovisfilets. Giet er dan druppelsgewijs en al draaiend de olijfolie bij totdat een gebonden massa ontstaat. Voeg op het laatst het hete water toe zodat een gladde saus ontstaat.
    6. Snij de gemarineerde filets in fijne blokjes, de asperges in kleine stukjes, evenals de avocado en meng hierdoor wat mayonaise. Snij de gerookte forelfilets fijn en schep deze luchtig door de massa.
    7. Zet de vormpjes met de kwarteleitjes in een heetwaterbad en verwarm dit tegen de kook aan totdat de eitjes net stollen.
    8. Spoel de komkommerrepen goed af en. laat uitdruipen. Serveer de vis met de komkommer en eitjes. Garneer met wat kervel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren