Onweerstaanbare spaghetti gorgonzola

    Onweerstaanbare spaghetti gorgonzola

    6keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze spaghetti met gorgonzola is makkelijk, snel, calorisch maar gruwelijk lekker! (verplicht een balansdag inplannen)

    Geurdy Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pak spaghetti 500 gr
    • 125 ml verse slagroom
    • 1 plastic bakje spekreepjes
    • minimaal 300 gr gorgonzola (liefst die van Galbani)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Zet een pan met ruim water op 't gas en kook de spaghetti al dente.
    2. Bak de spekreepjes in 3 min uit en giet het overtollige vet af.
    3. Nu op een LAAG vuurtje de Gorgonzola in blokjes aan de spekjes toevoegen en blijven roeren (bij te hoge temperatuur gaat de schimmelkaas schiften, dat willen we niet!).
    4. Als de kaas gesmolten is de slagroom toevoegen (mag ook iets minder dan 125 ml: wordt de saus wat dikker)
    5. De saus separaat of over de spaghetti serveren, liefst met een salade van rucola om het geheel wat lichter te maken.
    6. Genieten met glas Merlot of zo!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Geurdy
    van
    0

    Slagroom vervangen door kookroom Light is ook goed - 08 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren