Asperges met gerookte eend en frambozenjus

    Witte en groene asperges geserveerd met plakjes gerookte eend en besprenkeld met zelfgemaakte frambozenjus.

    Herman Meijers Kookstudio

    Gelderland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 witte asperges AA, geschild
    • boter
    • 100 gram aspergetips of korenaarsasperges
    • 1 kant-en-klare gerookte eendfilet
    • Voor de frambozenjus
    • frambozenazijn, naar smaak
    • 50 gram frambozen
    • notenolie, naar smaak
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng ruim water met boter en zout aan de kook en gaar hierin de asperges afgedekt met bakpapier gedurende 4 minuten. Het bakpapier moet de asperges afdekken zodat de bovenop liggende asperges ook aan de bovenkant gaar worden. Dat is de functie van het bakpapier. Laat nog 20 minuten van het vuur af staan.
    2. Blancheer de aspergetips.
    3. Pureer de frambozen, voeg azijn, olie en peper en zout toe en maak er met de staafmixer jus van.
    4. Serveer de eend op kamertemperatuur en in plakjes gesneden. Let op dat je op de draad snijdt, dat is essentieel bij het snijden van vlees. Besprenkel vervolgens met de frambozenjus en serveer met de groene en witte asperges.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties