Asperges met aspergetips, paddenstoelen en kervelsaus

    Asperges met aspergetips, paddenstoelen en kervelsaus

    2keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Voorgerecht van witte asperges met groene aspergetips, paddenstoelen en een romige kervelsaus gemaakt van verse kervel, room, wijn en bouillon.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 dl witte wijn
    • 1 dl kippenbouillon
    • 1 dl koksroom
    • 8 witte asperges
    • boter
    • 100 gram aspergetips
    • 100 gram paddestoelen, naar keuze, in twee stukken gesneden
    • bosje kervel, blaadjes geplukt en gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Kook de witte wijn in tot eenderde. Voeg de bouillon toe en kook in tot de helft. Voeg de room toe en kook in tot een dikkere saus.
    2. Kook de asperges in vier minuten in water waaraan boter is toegevoegd. Laat daarna van het vuur af zeker 20 minuten rusten. Blancheer de aspergetips. Bak de paddenstoelen in boter.
    3. Voeg op het laatst de kervelblaadjes aan de saus toe.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren