Aspergesalade met notendressing

    Aspergesalade met notendressing

    2keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Salade van groene asperges met rucola, oesterzwammen, kleine paddenstoelen en stukjes kaas met een smakelijke notendressing. Smaakt lekker met carta da musica.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 12 groene asperges
    • boter
    • 1 eetlepel balsamico-azijn
    • 2 eetlepels notenolie
    • 1 eetlepel limoenolie
    • 1 theelepel honing of gemberstroop
    • zout en peper
    • 200 gram mooie kleine paddenstoelen
    • 4 wat grotere oesterzwammen
    • 100 gram rucola
    • 50 gram geschaafde wat hardere kaas
    • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Asperges niet schillen, maar alleen 2 cm van onderkant afsnijden. Afhankelijk van de dikte in 5 tot 10 minuten beetgaar koken en laten schrikken in koud water. De asperges in een theedoek wikkelen en laten drogen en afkoelen.
    2. Maak van azijn, notenolie, limoenolie, gemberstroop en peper en zout een mooie dressing.
    3. Snijd de kleine paddenstoelen doormidden en bak deze kort in boter op hoog vuur. Doe hetzelfde met de oesterzwammen. Snij de asperges in schuine stukken en bak deze eveneens kort.
    4. Maak het bord mooi op met de rucola, de geschaafde kaas, pijnboompitten en dressing.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren