Asperges met parmaham en kruidendressing

    Asperges met parmaham en kruidendressing

    2keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Bij- of voorgerecht van groene en witte asperges, gegarneerd met parmaham en besprenkeld met een noten-basilicumdressing.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 groene asperges
    • 8 witte asperges
    • 8 plakken parmaham
    • half bosje basilicum
    • 150 ml notenolie, naar smaak
    • 35 ml sherry-azijn, naar smaak
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schil beide soorten asperges, snij harde uiteinden weg en kook ze beetgaar. Je hoeft groene asperges niet te schillen, maar bij dikke groene asperges is dit aan te raden. Kook de asperges gaar door de witte asperges 4 minuten te koken in water met een flinke steek boter en zout. Vuur uitzetten, deksel op pan leggen en zeker half uur laten staan. In een ander pannetje de groene asperges garen in circa drie minuten. De groene asperges direct onder de koude kraan afspoelen en drogen in een keukendoek.
    2. Maak een dressing van gepureerde basilicum, olie, azijn en zout en peper.
    3. Serveer de asperges gegarneerd met de parmaham en overgoten met de dressing.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren