Amerikaanse citroenrepen (lemon bars)

    Amerikaanse citroenrepen (lemon bars)

    5keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk recept voor Amerikaanse lemon bars, ofwel citroenrepen. Een kruimelige korst wordt overgoten met een luchtig geklopte citroen custard. Ik bestrooi de bovenkant ook graag met een handje geraspte kokos, dat is een aanrader!

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 125 gr bloem
    • 115 gr boter
    • 30 gr poedersuiker
    • 2 eieren
    • 200 gr suiker
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 2 flinke eetlepels citroensap
    • handje geraspte kokos (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Meng de bloem, boter en poedersuiker tot een deeg en druk aan in een vierkante niet-ingevette ovenschotel of bakvorm van 20 x 20 cm. Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen.
    2. Klop de overige ingrediënten samen tot een licht en luchtig mengsel (custard-achtig), en schenk het over de iets afgekoelde bodem. Bestrooi eventueel met geraspte kokos. Bak 25 minuten in de oven.
    3. Bestrooi het gebak met extra poedersuiker en snij in vierkantjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Klopt het dat de bovenkant onwijs plakkerig is, nadat het uit de oven komt ? - 24 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren