Geitenkaasbuideltjes

    Geitenkaasbuideltjes

    46keer bewaard
    1uur5min


    51 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk pakketje van krokant filodeeg met daarin warme, gesmolten geitenkaas is het perfecte begin van een elegante maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 250 gr uien, in dunne plakjes
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • snufje suiker
    • 25 gr boter, gesmolten
    • 8 vellen filodeeg, samen ongeveer 115 gr, in tweeën gesneden
    • 50 gr walnoten, in kleine stukjes gehakt
    • 150 gr zachte geitenkaas, in 4 stukken verdeeld
    • 2 theelepels fijngehakte verse tijm
    • versgemalen zwarte peper
    • verse takjes tijm om de buideltjes mee dicht te knopen (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verhit de helft van de olie in een steelpan met dikke bodem. Voeg de uien, knoflook en een snufje suiker toe. Roer, dek af en bak zachtjes op laag vuur gedurende 30 minuten. Laat afkoelen.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de rest van de olie en de gesmolten boter samen. Neem een half vel filodeeg en bestrijk met een beetje van het botermengsel, leg vervolgens nog drie stukken op het eerste vel, besmeer ze steeds met het botermengsel, en leg ze ook steeds iets gedraaid neer, zodat de hoeken samen een ster vormen (met het tweede vel vorm je een kruis, en het 3e en 4e vel worden diagonaal neergelegd).
    3. Strooi een kwart van de uien in het midden van het deeg en bestrooi met een kwart van de walnoten. Leg een kwart van de geitenkaas erbovenop. Bestrooi dan met 1/2 theelepel van de tijmblaadjes en breng op smaak met peper. Verzamel de randen van het deeg en knijp stevig samen om de vulling te omsluiten en een buideltje te vormen. Herhaal dit proces ook voor de andere drie buideltjes.
    4. Leg de buideltjes op een bakplaat met anti-aanbaklaag. Bestrijk ze lichtjes met de rest van het botermengsel. Bak ze in 10-15 minuten goudbruin. Bind eventueel elk buideltje dicht met een takje tijm. Dien meteen op.

    Tip:

    Als je niet beschikt over een anti-aanbaklaag bakplaat, leg dan op elke bakplaat een stuk vetvrij bakpapier.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Jet
    van
    0

    Het is niet makkelijk om met filodeeg te werken, dus zo mooi als op de foto waren ze niet, maar wel heel erg lekker. Een erg leuk voorgerecht om te serveren. - 24 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren