Mango mousse

  (3)
  1 uur 20 minuten

  Mango liefhebbers moeten deze romige en verkoelende mango mousse echt uitproberen! Zo makkelijk om te maken en er zit weinig suiker in. Bekijk ook de video van dit recept!


  50 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 8 

  • 2 middelgrote mango's, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 limoenen
  • 2 1/2 eetlepel honing
  • 300 ml slagroom
  • 2 eiwitten

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

  1. Pureer de mango's, honing en het sap van 1 limoen in een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Klop de slagroom tot zachte pieken vormen, en schep het door de mangopuree. Klop de eiwitten in een schone, droge kom stijf en roer de helft door het mangomengsel. Schep, als het goed gemengd is, voorzichtig de overgebleven eiwitten door de mousse tot er geen witte strepen meer zichtbaar zijn.
  2. Snijd de resterende limoen in plakjes. Verdeel de mousse over individuele glazen en garneer met schijfjes limoen. Koel de mousse daarna in de koelkast om op te stijven, ongeveer 1 tot 3 uur, en dien daarna op.

  Video

  Mango mousse
  Mango mousse

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (3)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  van
  0

  Ik heb laatst een dessert met mangomousse gegeten. Het was heerlijk, dus was ik op zoek naar een recept. Dit was een gigantische teleurstelling. Ik heb iets minder honing gebruikt, dan aangegeven, maar verder alles gedaan zoals het moest. Ik vond het al merkwaardig dat er stijfgeklopt eiwit doorheen moest... Toch het recept gevolgd. De smaak was echt smerig. Zelfs mijn dochtertje schoof het weg met een resolute 'NEE'! Zeker geen aanrader en zonde van 2 prachtige mango's. Overigens is het recept voor minstens het dubbele aantal porties dan aangegeven.  -  17 jan 2016

  Beoordelingen van onze andere internationale sites

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren