Banaan upside down cake

    Banaan upside down cake

    2keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Alle producten op kamertemperatuur klaarzetten is essentieel. De bananen die ik heb gebruikt waren niet te onrijp of te rijp. Te veel bruine plekken op de banaan maakt het op de cake erg papperig.

    MartijnvanS Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 200 gr boter (op kamertemperatuur)
    • 200 gr fijne kristalsuiker
    • merg van 1 vanillestokje
    • 5 gr zout
    • 3 middelgrote eieren
    • 200 gr zelfrijzend bakmeel
    • 5 gr bakpoeder
    • 70 gr bruine basterdsuiker + extra voor bestrooien
    • 50 gr boter
    • 3 rijpe bananen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit je oven voor op 180°C. Bekleed een bakblik van 23 cm in zijn geheel met bakpapier (bodem en de vorm).
    2. Doe de boter, suiker, vanillemerg en het zout in een grote beslagkom en mix dit samen tot een glad geheel.
    3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe maar let op dat het beslag niet gaat schiften. Mocht dit wel gebeuren voeg dan een eetlepel van het zelfrijzend bakmeel toe zodat het beter bindt. Mix tot het een luchtig en glad beslag is geworden.
    4. Voeg het meel en het bakpoeder toe aan het beslag en mix dit in korte tijd tot een luchtig beslag.
    5. Besprenkel de bodem van je bakblik met een handjevol donkere basterdsuiker. Er hoeft geen dikke laag suiker in het blik te liggen, als er overal maar een beetje ligt is al voldoende.
    6. Snij de bananen in plakjes van +/- 0.5 cm, iets dikker mag ook, en bedek de hele bodem van het bakblik met de plakjes, zorg dat overal een plakje banaan ligt.
    7. Smelt in een kleine pan de 50 gr boter op middelhoog vuur, voeg de 70 gr bruine basterdsuiker toe en roer goed door elkaar. Zodra de suiker in de boter is opgenomen van het vuur halen en verspreid dit over de plakjes banaan in het bakblik.
    8. Schep het cake beslag over de plakjes banaan en verdeel dit netjes over het gehele blik.
    9. Zet je cake in het midden van de voorverwarmde oven en bak in +/- 30 á 35 minuten op 180°C. Mocht je halverwege het gevoel hebben dat het te snel gaat (de cake te donker wordt) zet dan de temperatuur terug naar 170°C. Voer met een satéprikker de test uit om te kijken of je cake gaar is.
    10. Haal uit de oven en laat 5 minuten in het bakblik staan. Maak vervolgens het blik los, keer de cake om op een afkoelrooster zodat je de banaan bovenop krijgt. Warm is de cake is het lekkerst (met een flinke toet slagroom), maar ook afgekoeld past deze zeer goed bij een lekker bakje koffie. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren