Britse citroen cupcakes met frambozen

    (6)
    1 uur 15 minuten

    Voor dit recept heb je een potje lemoncurd nodig, dat je vaak in Britse speciaalzaken kunt vinden. Of neem een potje mee als je in Engeland op vakantie bent. Deze cupcakes smaken echt fantastisch!


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 grote cupcakes

    • 100 gr suiker
    • 100 gr boter of margarine
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 1 citroen, rasp en sap
    • 100 gr zelfrijzend bakmeel
    • 6 frambozen
    • 75 gr lemon curd
    • 75 gr roomkaas
    • 150 gr poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Klop de suiker en boter in een grote kom luchtig.
    3. Mix de eieren erdoor. Voeg de citroenrasp en het sap toe.
    4. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en schep door het beslag. Meng tot een glad beslag.
    5. Verdeel het mengsel in zes grote cupcake / muffin vormpjes.
    6. Plaats een framboos op de top van elke cupcake. Druk niet in het beslag, dat gebeurt vanzelf tijdens het bakken.
    7. Bak de cupcakes ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven tot de cakejes terugveren als je er zachtjes met een vinger op drukt.
    8. Voor het glazuur: Mix de lemon curd, roomkaas en gezeefde poedersuiker god door elkaar.
    9. Als de cakejes helemaal zijn afgekoeld verdeel je de lemoncurd over de cupcakes.
    10. Je kunt de cupcakes nog garneren naar wens, met allerlei soorten strooisel.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (6)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties