Asperges met coquilles

    Asperges met coquilles

    1keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Groene asperges geserveerd met zelfgemaakte lasagnevellen met kervelsmaak, knapperig gebakken coquilles en een romige saus van Noilly Prat.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 dl Noilly Prat (likeur)
    • 1 dl visbouillon
    • 1 dl koksroom
    • 1 ei
    • 1 bos kervel, blaadjes geplukt
    • zout
    • 125 gram harde bloem (dit is bloem met een hoog glutengehalte)
    • 12 groene asperges
    • boter
    • 8 coquilles
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de Noilly Prat wat in en voeg de visbouillon toe. Voeg dan de room toe, breng weer aan de kook en laat vervolgens op zacht vuur inkoken tot een wat dikkere saus.
    2. Doe het ei, de kervelblaadjes en zout in een keukenmachine en draai het geheel heel fijn. Voeg dan lepelsgewijs de bloem toe en laat draaien tot een stevig deeg. Rol er lasagnevellen van en snijd hieruit met een raderwieltje 16 velletjes van 7 × 7 cm.
    3. Schil de asperges voor tweederde onder de kop. Breng ruim water aan de kook in een langwerpige pan, voeg boter toe en de asperges. Laat circa vier minuten blancheren.
    4. Kook de lasagnevellen eveneens in ruim water in drie minuten al dente. Bak tenslotte de coquilles een minuut aan iedere kant in weinig olijfolie.
    5. Serveer per bord 4 lasagnevellen, 2 coquilles en 3 groene asperges en overgiet met de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren