Risotto met witte en groene asperges

    Risotto met witte en groene asperges

    2keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Smakelijke in de oven gebakken risotto met zowel witte als groene asperges.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, gesnipperd
    • 135 gram arboriorijst
    • 3,75 dl kippenbouillon
    • 8 groene asperge in schuine stukken
    • 8 witte asperges
    • snuf nootmuskaat
    • 60 gram geraspte parmezaan
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Oven voorverwarmen op 200°C.
    2. Ui in olie kort glazig fruiten. Rijst toevoegen en omscheppen totdat hij glazig wordt. Kippenbouillon, groene asperges, nootmuskaat toevoegen en het mengsel even zacht laten sudderen.
    3. De helft van de kaas erdoor roeren en het geheel in een ovenschaal overdoen. De bovenkant glad strijken en er de resterende kaas over strooien. De risotto met aluminiumfoelie afdekken en in 45 minuten in de voorverwarmde oven laten garen.
    4. Ondertussen de witte asperges schillen, vijf minuten koken, afdekken en van het vuur af laten nagaren in ongeveer 20 minuten.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren