Asperges met gepocheerd ei en bieslookolie

    Asperges met gepocheerd ei en bieslookolie

    1keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Luxe vegetarisch voorgerecht van witte en groene asperges geserveerd met een gepocheerd ei en zelfgemaakte bieslookolie.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • bosje bieslook
    • 1 dl neutrale olie (zoals zonnebloemolie)
    • 8 witte asperges
    • 4 groene asperges
    • boter
    • 4 eieren
    • truffelolie
    • bosje kervel, blaadjes gehakt
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Pureer de fijngesneden bieslook in de olie. Laat een half uur trekken en zeef hem dan.
    2. Schil de witte asperges voor tweederde en de groene voor de helft. Kook de witte asperges 6 minuten in ruim kokend water met een klont boter. Voeg na vier minuten de groene toe. Draai het vuur uit en laat de asperges ongeveer 20 minuten nagaren in het hete water.
    3. Bestrijk 4 ramekins met truffelolie, bekleed de bodem met gehakte kervel, breek per bakje één ei en bestrooi met peper en zout. Gaar het ei in een heetwaterbad gedurende vier minuten. Je kunt de ramekins het beste in een roestvrijstalen bak met zacht kokend water plaatsen en dan gedurende 4 minuten garen. Simpel op een gasvlam. Dan zijn de eitjes perfect.
    4. Serveer en garneer met nog wat van de overgebleven kervel.

    Alternatieve manier: Pocheren in de oven

    Vul de grote ovenschotel voor de helft met kokend water, en zet de ramekins erin. Laat de ramekins ong. 5-10 minuten stollen in een voorverwarmde oven op 175°C.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren