Asperges met aspergesaus en coquilles

    Asperges met aspergesaus en coquilles

    1keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een kleurrijk voorgerecht van witte en groene asperges met een groene en witte aspergesaus en in de pan gebakken coquilles.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 groene asperges
    • 8 witte asperges
    • 2 dl visbouillon
    • 1 dl witte wijn
    • 2 dl room
    • 8 coquilles
    • bosje verse basilicum
    • boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schil de groene asperges voor de helft en de witte voor tweederde. Snij van de onderkanten eerst een klein deel af en gooi dit weg. Snij vervolgens van beide soorten drie centimeter van de onderkant af.
    2. Kook de witte wijn samen met de bouillon en de room in tot ongeveer de helft. Verdeel in gelijke verhouding over twee pannetjes en kook in één pan de witte en in de andere de groene asperge-uiteinden gaar.
    3. Pureer, als de asperge-uiteinden gaar zijn, beide tot sauzen met de staafmixer en zeef ze. Snij vervolgens voor de groene saus de basilicum heel fijn en voeg deze toe. Hou de sauzen warm maar laat ze niet meer koken.
    4. Breng water met boter aan de kook en voeg de witte asperges toe. Kook 2 minuten en voeg daarna de groene asperges toe. Laat nog twee minuten koken. Draai het vuur uit en laat de asperges in het hete vocht ongeveer 15 - 20 minuten nagaren.
    5. Bak de coquilles op heel hoog vuur in een anti-aanbakpan met heel weinig olijfolie 1 minuut per kant en serveer met de asperges en beide sauzen.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren