Asperges met kingcrab en garnaaltjes met serehsaus

    Asperges met kingcrab en garnaaltjes met serehsaus

    1keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Witte en wilde groene asperges met kingcrab en garnaaltjes overgoten met een zelfgemaakte serehsaus.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 stengels sereh (citroengras)
    • stuk gember, zonder schil
    • 1,5 dl kreeftfond
    • 1 dl vis- of kreeftfond
    • 1,5 dl witte wijn
    • 1,5 dl room
    • 8 witte asperges
    • bosje wilde asperges (heet ook korenaarasperge)
    • boter
    • 300 gram gegaard krabvlees uit een pot
    • 150 gram Hollandse garnaaltjes
    • bosje kervel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Voor de saus de sereh in stukken snijden evenals de gember. Samen met de fond en de wijn in een pan doen en de vloeistof tot de helft inkoken. Dan de room toevoegen en laten inkoken tot een wat dikkere saus. Dan zeven en warm houden.
    2. De witte asperges schillen en met boter in ruim water met zout aan de kook brengen. 2 minuten zachtjes laten koken, vuur uitzetten, en in het water 20 minuten na laten garen.
    3. Het krabvlees heel kort warmen in bijna kokend water.
    4. De wilde asperges kort blancheren en serveren met de witte asperges, krab, garnaaltjes en saus. Garneer met kervel.

    Koken met rauwe krab:

    Om rauwe krab in dit recept gebruiken, kun je deze zachtjes gaar koken in kokende vloeistof (water of bouillon) en reken daarbij op 5 minuten per 500 gram.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren