Asperges met komkommersalade, coquilles en basilicumdressing

    Asperges met komkommersalade, coquilles en basilicumdressing

    1keer bewaard
    3uur40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Witte en groene asperges besprenkeld met basilicumdressing met daarbij geserveerd coquilles en gepekelde komkommersalade.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de gepekelde komkommer
    • 1 komkommer
    • grof zeezout
    • Voor de basilicumdressing
    • bos verse basilicum, blaadjes geplukt
    • 1 eetlepel sherry-azijn
    • 4 eetlepels notenolie
    • zout en peper
    • 1 vers ei
    • Verdere ingrediënten
    • 4 witte asperges, geschild
    • 8 groene asperges, tot de helft geschild
    • boter
    • 8 coquilles
    • olijfolie
    • bakpapier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur40min 

    1. Schil de komkommer over de lengte en gooi de schillen weg. Schil dan door in repen tot op de pit. Gooi de pit weg. Leg de repen in water en voeg twee eetlepels grof zeezout toe. Laat minstens drie uur in de koelkast rusten. Spoel dan de komkommerrepen goed af onder stromend water en laat uitlekken op een doek.
    2. Doe de basilicumblaadjes, de azijn, het ei en de olie in een mengbeker en pureer het geheel met een staafmixer. Laat een kwartier trekken en wrijf alles door een zeef. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
    3. Schil de witte asperges en verwijder harde uiteinden. Breng ruim water aan de kook en laat er boter naar wens in smelten. Voeg de witte asperges toe en dek af met bakpapier. Het bakpapier moet de asperges afdekken zodat de bovenop liggende asperges ook aan de bovenkant gaar worden. Dat is de functie van het bakpapier. Breng het water weer aan de kook en laat 2 minuten zacht koken. Voeg dan ook de groene asperges toe en laat nog 2 minuten koken. Draai het vuur uit en laat de asperges minstens 20 minuten in het hete vocht garen.
    4. Bak de coquilles 1 minuut aan iedere kant in heel weinig hete olijfolie
    5. Haal de gare asperges uit het kookvocht en dien op met groene dressing, coquilles en komkommersalade.

    Alternatief voor het gebruik van rauwe eieren

    Als je liever geen rauwe eieren in de dressing wilt verwerken, kun je gepasteuriseerd eigeel gebruiken. Gebruik dan het liefst van Danegg.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren