Japanse gerolde omelet (Tamagoyaki)

  (4)

  Het is niet moeilijk om thuis authentieke Japanse gerechten te bereiden, zoals deze klassieke Japanse omeletrol. Tamagoyaki is licht zoetig en gekruid met sojasaus, mirin en dashi bouillon. Het is een favoriet in bento-boxen en is ook een eenvoudig Japans voorgerecht. Serveer met geraspte daikon radijs en sojasaus om de omeletrol in te dopen. Bekijk ook de video van dit recept!


  6 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 6 

  • 1 theelepel mirin
  • 1/2 theelepel sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 eetlepels dashi bouillon (gemaakt van dashikorrels)
  • 4 eieren
  • 1/2 eetlepel plantaardige olie

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

  1. Klop de eieren, mirin, sojasaus en suiker samen in een kom.
  2. Verhit 1/3 van de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg ongeveer 1/3 van het eimengsel toe en kantel de pan om het ei gelijkmatig over de bodem van de pan te bedekken, net zoals je zou doen voor een crêpe. Eenmaal gestold, begin dan met het oprollen van de omelet, van de ene kant naar de andere.
  3. Houd de rol aan één kant aan de zijkant, en voeg dan weer 1/3 van de olie toe aan de pan, gevolgd door weer 1/3 van het ei. Schud de pan, zodat de hele bodem weer bedekt raakt, ook onder en rondom de eerste rol. Eenmaal gestold, herhaal het oprollen zoals voorheen, begin met de kant waar de eerste rol ligt, zodat die in het midden komt te zitten.
  4. Herhaal het proces met de resterende olie en ei. Eenmaal opgerold, leg de rol op een bamboe sushi-matje. Rol strak op, en laat een paar minuten afkoelen.
  5. Haal de omelet uit het matje en snijd in zes stukken. Serveer warm of koud.

  Tip:

  Voor echte fans van tamagoyaki zijn er speciale tamagoyaki koekenpannen te koop. Het is een rechthoekige non-stick koekenpan die specifiek gebruikt wordt voor het maken van deze omelet. De pan is online beschikbaar of kan in een aantal Japanse speciaalzaken worden gevonden.

  Video

  Japanse omeletrol (Tamagoyaki)
  Japanse omeletrol (Tamagoyaki)

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (4)

  Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren