Rode Kool

    Rode Kool

    6keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Tieners bij mij thuis vinden dit meestal heel lekker. En dat voor een traditioneel Nederlands recept!

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 rode kolen (ongeveer 1 kilo), gesneden
    • 350 ml water om de kool in te koken
    • 1 theelepel gemalen kruidnagelen
    • 12 reepjes ontbijtspek of bacon, even uitgebakken
    • 4 appels (Granny Smith) van klokhuizen ontdaan en in stukken
    • 1 of 2 eetlepels suiker
    • een paar klontjes boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Bak het spek it, breek elk reepje in vier of vijf stukken.
    2. Verwijder de buitenste bladeren, was de kolen en snijd ze doormidden, snijd de witte kern eruit en snij de onderste helften in plakjes (als het ware.)
    3. Maak de schijfjes kool los, was de slierten in een vergiet, en doe ze in een grote braadpan of een wok.
    4. Strooi de gemalen kruidnagel over de kool en doe er 350 ml water bij.
    5. Snij de bovenste helften van de kool in schijfjes, was weer goed, leg het op de andere kool in de pan, met het spek.
    6. Breng de kool aan de kook, laat het 20 minuten koken.
    7. Snijd de appels in stukjes, leg ze halverwege de kooktijd op de kool
    8. Giet het water af na 20 minuten, voeg klontjes boter en suiker toe, laat de boter even smelten en roer alles dan goed door elkaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren