Bruschetta met balsamico

    Bruschetta met balsamico

    22keer bewaard
    20min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Knapperige in de oven gebakken stukjes stokbrood met olijfolie, balsamico-azijn, tomaat, knoflook en verse peterselie. Serveer dit voorgerecht bijvoorbeeld met een koud glas witte wijn erbij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 stokbrood, in plakjes
    • 4-6 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels balsamico-azijn
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 4 tomaten, in stukjes gesneden
    • 1 takje verse peterselie (of basilicum kan ook)
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij het stokbrood in plakjes en vet een bakplaat lichtjes in met olie.
    2. Snij de tomaten in stukjes. Meng de olijfolie, azijn, knoflook, peterselie, peper en zout in een kom. Voeg de tomaten toe. Laat eventueel een 1 afgedekt intrekken in de koelkast, maar ik sla dit meestal over.
    3. Verdeel de stukjes stokbrood over de bakplaat en wrijf eerst een beetje olijfolie over de broodjes. Verdeel daarna wat van het tomatenmengsel erover.
    4. Bak de bruschetta ong. 10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze bruin en knapperig zijn. Besprenkel eventueel met nog een beetje balsamico.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren