Zeebaars met garnaaltjes, serehsaus, asperges en kervelolie

    Zeebaars met garnaaltjes, serehsaus, asperges en kervelolie

    1keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept voor zeebaars met garnaaltjes, serehsaus, asperges en kervelolie is bedoeld als voorgerecht, maar met bijgerechten kan het goed als hoofdgerecht dienen.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,5 dl kreeftenfond
    • 1 dl Noilly Prat (likeur)
    • 1 dl witte wijn
    • 3 stengels sereh
    • stuk gember
    • 1,5 dl room
    • 4 zeebaarsfilets
    • 12 gamba’s
    • 8 witte asperges, geschild
    • boter
    • bosje kervel
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Breng de kreeftenfond met Noilly Prat, witte wijn, fijngesneden sereh en gember aan de kook en laat het geheel wat inkoken. Voeg dan de room toe, breng weer aan de kook en laat inkoken tot een dikkere saus. Zeef de saus en houd warm.
    2. Breng de asperges met boter in koud water aan de kook. Laat nog een minuut doorkoken, draai het vuur uit en laat rusten. Na een half uur zijn de asperges precies goed.
    3. Breng de vis op smaak met zout en peper. Bak de zeebaars op de huid in wat olijfolie, ongeveer 4 - 6 minuten, en laat even rusten in een oven van 100°C.
    4. Bak de gamba’s in wat olijfolie net gaar.
    5. Meng de kervel met olijfolie, laat even rusten en zeef dan.
    6. Serveer de zeebaars, gamba's en asperges met de serehsaus en kervelolie.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren