Asperges met romige basilicumsaus en gekookte kwarteleitjes

    Asperges met romige basilicumsaus en gekookte kwarteleitjes

    2keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een voorgerecht van witte en groene asperges geserveerd met een romige basilicumsaus en hard- of zachtgekookte kwarteleitjes.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 witte asperges, geschild
    • 8 groene asperges, tot de helft geschild
    • bos basilicum, blaadjes geplukt
    • 1,5 dl witte wijn
    • 1,5 dl kippenbouillon
    • 1,5 dl koksroom
    • 8 kwarteleitjes, gekookt en gehalveerd
    • boter
    • bakpapier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Kook de witte wijn flink in. Voeg de kippenbouillon toe en kook dit geheel tot twee derde in. Voeg dan de room toe, breng alles aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot een wat dikkere saus.
    2. Schil de witte en groene asperges en verwijder harde uiteinden. Breng ruim water aan de kook en laat er boter naar wens in smelten. Schil de witte asperges en verwijder harde uiteinden. Voeg de witte asperges toe en dek af met bakpapier. Het bakpapier moet de asperges afdekken zodat de bovenop liggende asperges ook aan de bovenkant gaar worden. Dat is de functie van het bakpapier. Breng weer aan de kook en laat 5 minuten zacht koken. Draai het vuur uit en laat de asperges minstens 20 minuten rusten.
    3. Kook ondertussen de groene asperges in gezouten water gedurende ongeveer 6 minuten. Haal voorzichtig uit het vocht en houd warm onder een doek.
    4. Kook de kwarteleitjes drie minuten, spoel ze koud, pel ze en snij ze middendoor.
    5. Haal de saus van het vuur en pureer er de blaadjes basilicum in met een staafmixer. Haal de gare witte asperges uit het kookvocht en dien samen met de groene op met groene saus en kwarteleitjes.

    Alternatieve kookmethode

    Je kunt de groene en witte asperges ook in 1 pan gaar koken. Breng daarvoor ruim water aan de kook, voeg een klontje boter toe en leg de witte asperges in het kokende water. Dek af met bakpapier. Voeg na 3 minuten de groene asperges toe en kook nog drie minuten. Draai het vuur uit en laat de asperges nagaren in het hete water.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren