Aspergebasilicumsoep met gerookte forel

    Aspergebasilicumsoep met gerookte forel

    2keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een voorjaars voorgerecht van aspergebasilicumsoep van witte asperges met daarin stukjes gerookte forel.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 witte asperges
    • 6 dl kippenbouillon
    • 1 dl Noilly Prat
    • 1 bosje basilicum
    • 2 stengels bleekselderij
    • 3 el crème fraîche
    • 4 gerookte forelfilets, in stukjes
    • peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Schil de witte asperges, snij het onderste harde stukje af en snij ze in het midden horizontaal door. Kook de onderste helft gaar in de kippenbouillon en de Noilly Prat en pureer het geheel.
    2. Haal de blaadjes basilicum van de stelen en pureer ze in de soep (bewaar de steeltjes voor straks). Breng de soep vervolgens op smaak met peper en de crème fraîche. Houd de soep warm.
    3. Schil de bleekselderij en snij er lucifers van. Blancheer ze samen met de stelen van de basilicum.
    4. Warm borden voor en leg op ieder bord wat bleekselderij, basilicumsteeltjes en forel. Schenk er de soep bij.

    Blancheren

    Bij blancheren worden groenten zonder deksel op de pan in ruim water kort gekookt waarna ze in koud water worden gelegd of onder koud water worden afgespoeld.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren