Salade van buffelmozzarella met groene asperges

    Salade van buffelmozzarella met groene asperges

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Voorgerecht van buffelmozzarella met groene asperges, rozijnen, pijnboompitten en een vinaigrette van rode paprika.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gram rozijnen
    • 50 gram pijnboompitten
    • 16 aspergetips
    • 1 teentje knoflook, ongepeld
    • olijfolie
    • bosjes lente-ui, in schuine stukken
    • balsamico-azijn
    • 250 gram buffelmozzarella, in 4 plakken
    • bosje basilicum, blaadjes in repen gesneden
    • Voor de vinaigrette
    • 1 grote rode paprika, in repen
    • 2 sjalotten, gesnipperd
    • scheut witte wijn
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • olijfolie
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Week de sultanarozijnen een half uur in warm water.
    2. Zet de paprikarepen en sjalot aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat op laag vuur meefruiten. Blus af met witte wijn en laat het geheel in een gesloten pan garen. Pureer dit mengsel en zeef het. Maak op smaak met olijfolie, zout en peper en voeg op het laatst de basilicum toe.
    3. Blancheer de aspergetips en spoel ze koud. Bak de ongepelde teen knoflook in olijfolie, voeg dan de stukken lente-ui toe en bak nog even mee. Verwijder de knoflook, voeg de pijnboompitten toe en bak nog even mee. Doe er dan de geweekte rozijnen bij. Voeg tenslotte balsamico-azijn naar smaak toe.
    4. Serveer per bord 1 dikke plak buffelmozzarella met 4 groene asperges en wat van de rozijnen, pijnboompitten en rode paprika vinaigrette.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren