Veganistische Kerst tahoe-kalkoen

    Veganistische Kerst tahoe-kalkoen

    5keer bewaard
    5uur


    63 personen hebben dit gemaakt

    Serveer deze tahoe-kalkoen aan je veganistische gasten.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 2kg extra stevige tahoe, verkruimeld
    • 2 eetl sesamolie
    • 1 rode ui, fijngehakt
    • 4 stengels bleekselderij, gehakt
    • 200g champignons, gehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 theel gehakte verse salie
    • 1 eetl gehakte verse tijm
    • 1 eetl gehakte verse rozemarijn
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 500g droge broodkruimels
    • 6 eetl sesamolie
    • 6 eetl sojasaus
    • 2 eetl miso
    • 5 eetl sinaasappelsap
    • 1 theel mosterd
    • 1/2 theel sinaasappelrasp
    • 3 takjes rozemarijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3uur  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:5uur 

    1. Bedek een middelmatige ronde vergiet met kaasdoek of een schone theedoek. Leg de tahoe in het vergiet en leg een andere doek over de tahoe. Zet het vergiet op een kom zodat het vocht wordt opgevangen. Plaats iets zwaars op de tahoe en zet dit vervolgens gedurende 2 tot 3 uur in de koelkast.
    2. Maak de vulling: sauteer de ui, selderij en champignons in een grote bakpan in 2 eetl sesamolie gaar. Voeg de knoflook, salie, tijm, rozemarijn, zout en peper toe. Kook gedurende 5 minuten en blijft goed roeren. Voeg de broodkruimels toe en meng goed door elkaar. Haal van het vuur af.
    3. Verwarm een oven voor op 200 C / gasstand 6 en vet een bakplaat in.
    4. Doe de sesamolie, sojasaus, miso, sinaasappelsap, mosterd en sinaasappelrasp in een kommetje en meng goed.
    5. Haal het gewicht van de tahoe. Hol de tahoe zodanig uit dat er nog een rand van 2.5cm dik overblijft. Laat de uitgeholde tahoe in de vergiet liggen en doe de uitgeschepte tahoe in een andere kom. Schep de vulling in het midden van de uitgeholde tahoe en dek dit af met de uitgeschepte tahoe. Druk goed aan. Leg de tahoe met de dichtgedrukte opening naar beneden op een bakplaat.
    6. Druk zachtjes aan de zijkanten om er een ovaal van te maken. Bestrijk met 1/2 van het sesamolie mengsel en leg rozemarijntakjes over de tahoe. Bedek het geheel met aluminiumfolie.
    7. Bak gedurende 1 uur. Haal dan tahoe uit de oven, verwijder de folie en bestrijk met het resterende sesamoliemengsel (hou 4 eetl apart). Plaats terug in de oven en bak nogmaals een uur, tot de tahoe-kalkoen goudbruin is. Leg de tahoe-kalkoen op een serveerschotel, strijk er nog wat van het resterende oliemengsel over en dien heet op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren