Gekonfijte asperges met vongolesaus en roergebakken bietenblad

    Gekonfijte asperges met vongolesaus en roergebakken bietenblad

    1keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met konfijten doel ik niet op suiker. Deze asperges worden langzaam in de oven in een oliebad gaar gebakken (dit is de kooktechniek konfijten, zoals dat bij vlees gebeurt) en vervolgens met venusschelpen, vongolesaus en roergebakken bietenblad geserveerd.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 12 witte asperges
    • zonnebloemolie
    • 1 kilo vongole
    • 1 dl Noilly Prat
    • 2 dl koksroom
    • 1 dl visbouillon
    • 200 gram bietenblad
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm voldoende zonnebloemolie in de oven voor in een bak op maximaal 90°C. Schil de asperges goed en laat ze in de warme olie glijden. Na circa 5 kwartier zijn de asperges gaar. Na het oliebad even laten uitlekken op papier.
    2. Kook de vongole zonder toevoeging van vocht tot ze openstaan. Zet de schelpen apart, zeef het vrijgekomen vocht en meng met Noilly prat, visbouillon en room. Breng aan de kook en laat inkoken tot een wat dikkere saus.
    3. Roerbak het bietenblad heel kort en serveer met asperges, vongole en saus.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren