Soepje van doperwten met cantharellen en asperges

    Soepje van doperwten met cantharellen en asperges

    1keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Voorgerecht of lichte maaltijdsoep van doperwten met cantharellen en witte asperges.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 prei, fijngesneden
    • 2 sjalotten, gesnipperd
    • 1 glas witte wijn
    • 6 dl kippenbouillon
    • 200 gram gedopte erwten
    • 1 dl koksroom
    • 2 eetlepels truffelpasta
    • 300 gram cantharellen
    • boter
    • 8 witte asperges

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Zet de prei en de sjalotten zachtjes aan in boter. Blus af met de wijn en laat deze inkoken. Voeg dan de bouillon, de doperwten en de room toe en laat 15 minuten zachtjes trekken. Pureer de soep dan en zeef hem. Voeg dan de truffelpasta toe en houd warm.
    2. Schil de asperges voor twee derde, zet op met water en boter, breng aan de kook en kook nog twee minuten. Haal dan van het vuur af en laat ongeveer 20 minuten rusten.
    3. Bak de cantharellen kort in boter en breng op smaak met zout en peper.
    4. Garneer de soep met de cantharellen en asperges, of serveer ernaast, indien gewenst.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren