Doperwtensoepje met gerookte forel en groene asperges

    Voorgerecht of lichte maaltijdsoep van doperwten met gerookte forel en groene asperges.

    Herman Meijers Kookstudio

    Gelderland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 sjalotten, gesnipperd
    • 2 tenen knoflook
    • ½ prei
    • 2 stengels bleekselderij
    • olijfolie
    • 1 glas witte wijn
    • 6 dl kippenbouillon
    • 300 gram gedopte erwten
    • 1 dl koksroom
    • peper en zout
    • sherry
    • 8 groene asperges
    • klontje boter
    • 4 gerookte forelfilets, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Snij sjalotten, knoflook, prei en bleekselderij fijn en zet alles zachtjes aan in olijfolie. Voeg dan de wijn toe en kook deze in. Voeg de bouillon toe, breng tegen de kook aan en laat nog twintig minuten trekken.
    2. Doe er dan de doperwten bij, laat nog vijf minuten koken en pureer het geheel dan.
    3. Zeef de soep en voeg de room toe. Breng weer tegen de kook aan en houd vervolgens warm. Proef op peper en zout en breng verder op smaak met een scheut sherry.
    4. Zet de asperges op in koud water met een klontje boter. Breng aan de kook en laat nog twee minuten doorkoken. Laat de asperges dan garen in het warme kookvocht.
    5. Snij de forelfilets in stukjes en serveer in de soep met de asperges ernaast of ook in de soep.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties