Jen's met couscous gevulde tomaten

    Jen's met couscous gevulde tomaten

    5keer bewaard
    55min


    54 personen hebben dit gemaakt

    Dikke sappige tomaten zij gevuld met couscous, zongedroogde tomaten, mozzarella, verse basilicum en munt en vervolgens perfect geroosterd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote tomaten
    • 350ml groentebouillon
    • 50g zongedroogde tomaten, gehakt
    • 175g couscous
    • 30g mozzarella kaas
    • handvol gehakte verse basilicum
    • 2 eetl gehakte verse muntblaadjes
    • 1/4 theel versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasstand 5.
    2. Snij de verse tomaten horizontaal doormidden en schep het vlees eruit; zet opzij. Draai de holle tomaten om op keukenpapier en laat ze uitlekken.
    3. Breng de bouillon en de zongedroogde tomaten aan de kook in een pannetje. Neem van het vuur en roer de couscous erdoorheen. Dek af en laat 5 min staan.
    4. Roer de kaas, basilicum, munt en peper erdoor. Roer dan voorzichtig het tomatenvlees erbij.
    5. Zet de uitgeholde tomaten in een 18x28cm bakscotel. Schep het couscousmengsel in de tomaten en druk het goed aan. Bak 25 tot 30 min, of tot alles geheel is doorgewarmd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren