Zeebaars met gamba’s, serehsaus, asperges en lamsoor

    Zeebaars met gamba’s, serehsaus, asperges en lamsoor

    3keer bewaard
    55min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Zeebaars met gamba’s, serehsaus, asperges en lamsoor. Lamsoor wordt ook wel zeespinazie genoemd en heeft een zilte smaak die goed bij dit gerecht past.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,5 dl kreeftenfond
    • 1 dl Noilly Prat
    • 1 dl witte wijn
    • 1,5 dl room
    • 3 stengels sereh (citroengras)
    • stuk gember
    • 4 zeebaarsfilets
    • 12 gamba’s
    • 4 groene asperges, harde uiteinden verwijderd
    • 4 witte asperges, geschild en harde uiteinden verwijderd
    • boter
    • 150 gram lamsoor

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Kook de kreeftenfond met Noilly Prat, witte wijn, fijngesneden sereh en gember aan de kook en laat het geheel wat inkoken. Voeg dan de room toe, breng weer aan de kook en laat inkoken tot een dikkere saus. Zeef dan en houd warm.
    2. Breng de asperges met boter in koud water aan de kook. Laat nog een minuut doorkoken, draai het vuur uit en laat rusten. Na een half uur zijn de asperges precies goed.
    3. Breng de vis op smaak met zout en peper. Bak de zeebaars op de huid in wat olijfolie, ongeveer 4 - 6 minuten, en laat even rusten in een oven van 100°C.
    4. Bak de gamba’s in wat olijfolie net gaar.
    5. Blancheer tenslotte de lamsoor.
    6. Serveer de zeebaars, gamba's en asperges met de serehsaus en lamsoor.

    Blancheren:

    Bij blancheren worden groenten zonder deksel op de pan in ruim water kort gekookt waarna ze in koud water worden gelegd of onder koud water worden afgespoeld.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren