Lam met asperges, morieljes en truffelsaus

    Lam met asperges, morieljes en truffelsaus

    2keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Luxe hoofdgerecht van drie verschillende stukjes lamsvlees geserveerd met morieljes, truffelsaus, riso nero en witte en groene asperges.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gram zwarte rijst
    • 2 sjalotten, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, gesnipperd
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 12 witte asperges, geschild en harde uiteinden verwijderd
    • 8 groene asperges, harde uiteinden verwijderd
    • boter, om in te bakken
    • 4 lamsworstjes
    • 4 lamskoteletjes
    • 300 gram lamsfilet
    • 100 gram morieljes
    • Voor de saus
    • 1 dl rode wijn
    • 1 dl kalfsfond
    • stuk wortel, fijngesneden
    • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
    • paar takken tijm
    • gesmolten boter
    • bloem
    • 2 eetlepels truffelpasta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Voor de saus alle ingrediënten behalve de truffelpasta, bloem en boter in een zware pan doen en minstens een uur laten trekken. Daarna zeven. Bloem en boter in gelijke delen mengen, saus aan de kook brengen, en met het mengsel de saus binden door er steeds een kleine hoeveelheid aan toe te voegen. Op het laatst de truffelpasta toevoegen.
    2. De zwarte rijst gedurende circa 30 minuten gaar koken. Sjalot en knoflook licht aanzetten in olijfolie, mengen met de rijst en op smaak brengen met peper en zout.
    3. De asperges 5 minuten laten koken met een klontje boter erbij, het vuur uitzetten en laten rusten in het hete water.
    4. Kruid het lamsvlees met peper en zout. De worstjes en koteletjes instrijken met olijfolie en grilleren, ong. 15 - 20 minuten. De lamsfilet ong. 3-4 minuten per kant bakken in boter en 15 minuten laten rusten in een oven van 120°C.
    5. De morieljes heel zacht verwarmen in boter. Serveer het lamsvlees met de asperges, rijst en morieljes en besprenkel met de saus.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren