Curry-pompoensoep

    Curry-pompoensoep

    10keer bewaard
    1uur40min


    225 personen hebben dit gemaakt

    Rooster de pompoen eerst voor een allerheerlijkst zoet resultaat - beslist de moeite waard!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 butternut squash pompoen, gehalveerd en ontzaad
    • 2 grote uien, geschild en in vieren
    • half bolletje knoflook
    • 1.4L groentenbouillon
    • 1 laurierblad
    • 1 theel donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theel currypoeder
    • 1/2 theel droge oregano
    • 1/2 theel gemalen kaneel
    • 1/4 theel nootmuskaat
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 225g magere yoghurt
    • (handvol gehakte verse peterselie)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasstand 4. Bedek een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie.
    2. Plaats beide pompoenhelften en de ui op de bakplaat. Verpak de knoflook in folie en plaats dit ook op bakplaat.
    3. Rooster alles in het midden van de oven gedurende 45 tot 60 minuten (tot de pompoen gaar is).
    4. Haal uit de oven en zet opzij tot alles dusdanig is afgekoeld dat je het verder kunt verwerken.
    5. Knijp de knoflook uit hun velletjes en stop ze in een keukenmachine. Schraap het vruchtvlees uit de pompoen en voeg dit, samen met de ui, ook aan de keukenmachine toe. Pureer tot een glad mengsel. Schep dit in een grote soeppan samen met de groentenbouillon. Voeg het laurierblad, bruine suiker, currypoeder, oregano, kaneel, nootmuskaat, zout en peper toe. Breng aan de kook en stoof zachtjes gedurende 10 minuten. Neem dan van het vuur en roer de yoghurt erdoor.
    6. Verwijder het laurierblad en dien de soep heet op. Garneer indien gewenst met verse peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren