Kaneelbeschuit

    Kaneelbeschuit

    1keer bewaard
    3uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Kaneelbeschuit, gemaakt door een heel witbrood in repen te snijden, aan één kant in de melk te dopen, die kant vervolgens met kaneelpoeder te bedekken en daarna in de oven knapperig te bakken.

    Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 heel melkwitbrood ongesneden
    • melk
    • fijne kaneelsuiker
    • bakpapier
    • 2 lage bakjes (of ondiepe borden) en een oven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur5min 

    1. Verwarm de oven op 50 - 75 graden en bekleed het bakrooster of de bakplaat met bakpapier.
    2. Snijd het melkbrood in dikke sneden ongeveer 2 centimeter dik, de korsten van het brood mogen eraan blijven zitten. Snijd deze sneden weer in lange repen ook ongeveer 2 centimeter dik, op deze manier kun je het hele brood opsnijden in hele dikke repen.
    3. Schenk een laag melk in het éne lage bakje en strooi de kaneelsuiker in het andere lage bakje.
    4. Doop de repen brood aan één kant voorzichtig in een beetje melk, net voldoende dat de kaneelsuiker zich kan hechten aan het brood en doop de repen brood daarna alleen aan deze kant in de kaneelsuiker. Het gaat er alleen om dat de kaneelsuiker kan hechten, dus zorg dat er niet te veel melk wordt opgenomen. Leg de repen op de met bakpapier beklede bakplaat (of rooster) en plaats deze in de oven.
    5. Het drogen van de broodrepen neemt ongeveer 3 uur in beslag. Het hangt af van de hoeveelheid melk die er gebruikt wordt. Neem een broodreep na een paar uur uit de oven om te proeven of ook de binnenkant mooi droog geworden is, is het nog iets vochtig, laat de broodrepen dan nog wat langer drogen.
    6. Verleng dan de droogtijd met nog een half of een heel uur.
    7. Laat de broodrepen goed afkoelen en bewaar ze in een goed afgesloten trommel.

    Tip

    Tijdens het droogproces is het goed om de broodrepen te draaien, op deze manier droogt het mooi gelijkmatig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren