Chocolade glazuur

    Chocolade glazuur

    1keer bewaard
    20min


    179 personen hebben dit gemaakt

    Een ongelooflijk lekker chocoladeglazuur dat snel en makkelijk te maken is. Verspreid het glazuur over cakes, muffins of cupcakes.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 60 gr zachte boter
    • 110 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels melk
    • 180 gr poedersuiker
    • 1 eetlepel cacaopoeder
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Smelt de boter in een pan en roer de donkerbruine basterdsuiker erdoor op een matig vuur. Roer tot de suiker is opgelost, voeg dan de melk toe. Breng aan de kook en haal van het vuur.
    2. Zeef de samen cacao en poedersuiker samen in een kom. Roer door het botermengsel en voeg vanille toe. Voeg in het geval de textuur te stijf is meer melk toe.
    3. Verspreid de glazuur zo snel mogelijk over de afgekoelde cake, omdat glazuur snel hard wordt.

    Tip:

    Als het glazuur te zacht is, voeg dan wat poedersuiker toe. Daar wordt het harder van en is het makkelijker vormbaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren