Braadworsten met bier

    Braadworsten met bier

    12keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is één van de meest voorkomende en meest populaire bier braadworst recepten die ik in Amerika heb gevonden. Veel Amerikanen staan deze braadworsten in hun achtertuin te grillen voordat een American Football wedstrijd begint.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 zoete uien
    • 1,2 liter pils, of genoeg om de worsten volledig te bedekken
    • 12 braadworsten
    • 75 gr echte boter (nooit margarine gebruiken)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:45min 

    1. Snipper de zoete uien en leg de uien, het bier, braadworsten, en de boter in een grote gietijzeren braadpan met deksel en breng aan de kook.
    2. Zet het vuur lager en laat sudderen totdat de braadworsten gaar zijn, ongeveer 30 minuten.
    3. Verwarm de barbecue.
    4. Verwijder de braadworsten uit de pan en grill ze op de barbecue mooi goudbruin.

    Tip:

    Je kunt het bier-boter-ui-mengsel opnieuw gebruiken om meer braadworsten te garen. Voeg gewoon wat meer bier en boter toe als er niet nodig is om de worsten in z'n geheel te bedekken. Voeg niet meer ui toe en gebruik ook geen margarine in plaats van boter!

    Serveertips:

    Leg ze op versgebakken broodje en serveer met zuurkool, mayo, mosterd, ketchup, fijngehakte uien, paprika en kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ClairePanmanVanderMeer
    0

    Gister uitgeprobeerd met een witte kool salade er naast. Heerlijk! Gaan we zeker nog een keer doen! - 17 jul 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren