Salade met spinazie, champignons en spekjes

    Salade met spinazie, champignons en spekjes

    1keer bewaard
    45min


    118 personen hebben dit gemaakt

    Deze salade heeft een warme en licht pittige dressing gemaakt met spekjes. Het is één van mijn families favoriete manieren om van een spinaziesalade te genieten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 plakjes bacon
    • 2 eieren
    • 2 theelepels suiker
    • 2 eetlepels appelciderazijn
    • 2 eetlepels water
    • 1/2 theelepel zout
    • 450 gr verse bladspinazie
    • 100 gr verse champignons, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Leg de plakjes bacon in een grote, diepe koekenpan. Bak ze op matig hoog vuur gelijkmatig bruin. Verkruimel en zet opzij. Reserveer 2 eetlepels van het spekvet.
    2. Leg de eieren in een pan en bedek helemaal met koud water. Breng het water aan de kook. Dek af met een deksel, neem de pan van het vuur en laat de eieren gedurende 10 tot 12 minuten in het hete water staan. Haal de eieren uit het warme water, laat ze afkoelen, schil ze, en snijd ze in plakjes.
    3. Doe de 2 eetlepels spekvet weer in de pan, voeg suiker, azijn, water en zout toe en roer. Houd deze dressing warm.
    4. Was en droog de spinazie. Scheur de spinazie in kleinere stukken en voeg toe aan een slakom. Giet de warme dressing erover en meng goed.
    5. Bestrooi de salade met de plakjes champignons, de spekjes, en het ei.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren