Falafel met yoghurt komkommersaus

  • 29keer bewaard
  • 30min

Dit is een geweldig recept voor falafel. Iedereen waarvoor ik dit gerecht heb klaargemaakt vond het heerlijk. Serveer het in een pitabroodje met komkommersaus en tomaten.

Sean

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 175g magere yoghurt
  • 1/2 komkommer - geschild, ontzaad en fijngehakt
  • 1 eetl gehakte verse dille
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 eetl mayonaise
  • 1 (400g) blik kikkererwten, uitgelekt
  • 1 ui, gehakt
  • 1/2 bosje peterselie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 ei
  • 2 theel gemalen komijn
  • 1 theel gemalen koriander
  • 1 theel zout
  • snufje peper
  • snufje cayennepeper
  • 1 theel citroensap
  • 1 theel bakpoeder
  • 1 eetl olijfolie
  • 100g droge broodkruimels
  • olie voor frituren

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

  1. Maak de saus: Doe de yoghurt, komkommer, dille, zout, peper en mayonaise in een kom en zet dit minstens 30 minuten in de koelkast.
  2. Prak de kikkererwten samen in een grote kom tot en dikke brij; gebruik geen blender want anders wordt het te dun. Pureer de ui, peterselie en knoflook in een blender en roer dit door de geprakte kikkererwten.
  3. Doe het ei, komijn, koriander, zout, peper, cayenne, citroensap en bakpoeder in een kom en roer dit, samen met de olijfolie, door het kikkererwtenmengsel heen. Voeg geleidelijk aan de broodkruimels toe tot het mengsel niet plakkerig is maar nog wel goed een geheel blijft vormen; voeg meer of minder broodkruim toe indien nodig. Vorm er 8 ballen van en druk ze plat.
  4. Verhit de olie in grote bakpan over matig heet vuur. Frituur de falafel in de hete olie aan alle kanten bruin.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

richardS
van
13

Erg goed recept, vooral gemakkelijk omdat van kikkererwten uit blik gebruik gemaakt wordt. Maak wel een test- falafel. Als die te makkelijk uit elkaar valt in de pan, voeg dan wat meer ei toe. Ik zou het sausje al de avond tevoren maken, dan kunnen de smaken een nacht doortrekken in de in de koelkast. - 30 mrt 2011

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties