Lemon curd

    Lemon curd

    3keer bewaard
    4uur20min


    Maak dit als eerste!

    Een romige en smaakvolle lemon curd die erg lekker is bij scones en koekjes. Serveer het tijdens een high tea!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 3 eieren
    • 200 gr suiker
    • 80 ml citroensap
    • 55 gr boter
    • 2 theelepels citroenrasp

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Klop de eieren, suiker en citroensap au bain-marie boven kokend water tot het mengsel goed gemengd is. Bliif roeren tot het mengsel mooi dik is geworden, in ongeveer 7 tot 10 minuten.
    2. Haal door een zeef om klontjes eruit te halen. Roer de boter erdoor tot goed opgenomen. Meng de citroenschil erdoor. Bedek de curd en laat in de koelkast afkoelen tot het is ingedikt, na ongeveer 4 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren