Een romige en smaakvolle lemon curd die erg lekker is bij scones en koekjes. Serveer het tijdens een high tea!
D
daazninvazn131
Maak dit als eerste!
Ingrediënten
Porties: 10
3 eieren
200 gr suiker
80 ml citroensap
55 gr boter
2 theelepels citroenrasp
Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst
Bereidingswijze Voorbereiding: 10min › Bereiding: 10min › Extra tijd: 4uur in de koelkast › Klaar in:4uur20min
Klop de eieren, suiker en citroensap au bain-marie boven kokend water tot het mengsel goed gemengd is. Bliif roeren tot het mengsel mooi dik is geworden, in ongeveer 7 tot 10 minuten.
Haal door een zeef om klontjes eruit te halen. Roer de boter erdoor tot goed opgenomen. Meng de citroenschil erdoor. Bedek de curd en laat in de koelkast afkoelen tot het is ingedikt, na ongeveer 4 uur.