Luikse wafels

    Luikse wafels

    16keer bewaard
    30min


    33 personen hebben dit gemaakt

    Omdat ik kandijsuiker overhad na het maken van suikerbrood, bedacht ik me dat Luikse wafels een perfecte manier zijn om de restjes kandij op te maken. De wafels zijn heerlijk! Vanwege het suikerbrood was mijn kandijsuiker gemengd met gesmolten boter en kaneel en dat was ook erg lekker.

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 gr zachte roomboter
    • 100 gr gewone suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 2 eieren
    • 250 gr bloem (of zelfrijzendbakmeel zonder toevoeging van baksoda en bakpoeder)
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • snufje zout
    • 100 ml lauwwarme melk
    • handjevol kandijsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de boter, gewone suiker en vanillesuiker met een elektrische mixer tot goed romig, voeg dan één voor één de eieren toe en blijf ten minste 5 minuten mixen.
    2. Meng de bloem, bakpoeder, baksoda en zout in een kom en zet opzij. Voeg de melk bij het botermengsel en mix geleidelijk het bloemmengsel erdoor. Klop 5 minuten. Het beslag hoort vrij dik te zijn. Roer als laatste de kandijsuiker door het beslag met een pollepel.
    3. Verwarm ondertussen het wafelijzer en bak elke wafel ongeveer 4 minuten.

    Recept voor Fries suikerbrood

    Mocht je nou kandijsuiker overhebben van dit recept, maak dan mijn recept voor Fries suikerbrood. Ook erg lekker!

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    onah.dufourmont2004
    0

    het was heeel erg lekker - 08 apr 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren