Vegetarisch linzenbrood

    Vegetarisch linzenbrood

    5keer bewaard
    2uur


    135 personen hebben dit gemaakt

    Bruine rijst, linzen, broodkruimels, uien en tomaten worden vermengd met eieren en kruiden en vervolgens gebakken. Als je wilt kun je er wat geraspte kaas over strooien en het dan nog 5 minuten langer bakken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 150g groene linzen
    • 75g bruine rijst
    • 50g tarwekiemen
    • 175g droge broodkruimels
    • 2 eieren
    • 1 grote ui, gehakt
    • 1 theel gedroogde tijm
    • 100g tomatensaus (passata)
    • 2 theel hete saus, zoals Tabasco
    • 2 eetl tomaten ketchup
    • 1 eetl sojasaus
    • (geraspte mozzarella kaas)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur45min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verwarm de oven voor op 160 C / gasstand 3. Kook de linzen en bruine rijst volgens de aanwijzing op het pak.
    2. Prak de linzen in een grote kom en voeg de tarwekiemen, broodkruim, bruine rijst, eieren, ui, tijm, passata, ketchup, sojasaus en kaas toe. Giet het mengsel in een broodvorm (23x12cm).
    3. Bak het brood afgedekt in 1 uur gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren