Veganistische Mexicaanse bonenstoofpot

    Veganistische Mexicaanse bonenstoofpot

    22keer bewaard
    1uur50min


    71 personen hebben dit gemaakt

    Pintobonen, zwarte bonen en kikkererwten worden gestoofd met mais, tomaten en kruiden. In dit recept worden gedroogde bonen gebruikt die je een nacht moet laten voorweken, maar je kunt ook, indien gewenst, bonen uit blik gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 200g droge pintobonen
    • 200g droge zwarte schildpad bonen
    • 200g droge kikkererwten
    • 1 eetl olijfolie
    • 1 ui, gehakt
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 1 theel gemalen komijn
    • 1 pot tomatensaus (passata)
    • 1 (340g) mais
    • 1/2 theel gemalen kaneel
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • cayennepeper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur35min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Spoel de pintobonen, zwarte bonen en kikkererwten af. Plaats ze in een grote kom en dek ze af met water. Laat ze een nacht weken.
    2. Giet de bonen af en plaats ze in een grote pan; dek af met water. Breng aan de kook en kook ze gedurende 1 uur tot de bonen gaar zijn. Voeg, indien noodzakelijk wat meer water toe zodat ze niet kunnen aankoken.
    3. Verhit de olie in een kleine pan op matig heet vuur. Sauteer de ui en knoflook tot de ui glazig is. Kruid met komijn en voeg dit, samen met passata, aan de bonen toe. Sudder gedurende 20 minuten zachtjes door.
    4. Roer de mais en kaneel erbij en kook nog 15 minuten langer door. Breng op smaak met zout, peper en cayenne.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren