Zomerse rijst-doperwtsalade met oranjebloesemwater

    Zomerse rijst-doperwtsalade met oranjebloesemwater

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Het is super makkelijk om te maken en het is bovendien ook heel gezond! Lekker voor bij een barbecue of gewoon als maaltijdsalade. Het recept is voor 2 personen.

    Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 100 gram kipfilet (in blokjes)
    • 1 sjalotje, fijngesneden
    • scheutje olijfolie
    • 50 gram ongekookte rijst
    • 1 (Maggie) bouillonblokje
    • 200 gram doperwten
    • 1 tomaat, fijngesneden
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • Voor de dressing
    • 1 eetlepel mayonaise
    • 1 scheutje olijfolie
    • peper, zout, tijm, peterselie en knoflookpoeder, naar smaak
    • 1 eetlepel oranjebloesemwater

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bak de kipfilet met het fijngesneden sjalotje in een beetje olijfolie.
    2. Kook de rijst met water en het bouillonblokje. Voeg niet te veel water toe. Het is de bedoeling dat de rijst droog kookt. Als de rijst even gekookt heeft de doperwten en kleingesneden tomaat toevoegen.
    3. Als de kip bruin is de pijnboompitjes kort meebakken. Als de rijst goed gekookt is het kipmengsel toevoegen en alles laten afkoelen.
    4. Voor de dressing de ingrediënten goed mengen en door de salade scheppen.

    Tip

    Salade koud serveren. Serveren met Turks brood is een aanrader.

    Tip rijst droog koken:

    Voeg ongeveer een duimdikte water toe boven de rijst. De rijst komt ongeveer 1,5 cm onder water te staan. Zet het vuur zodra het water kookt heel laag. Houd de rijst tijdens het garen in de gaten, zodat het niet aanbrandt. Voeg indien nodig meer water toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren