Duitse cheesecake

    Duitse cheesecake

    2keer bewaard
    7uur30min


    61 personen hebben dit gemaakt

    Mijn moeder zocht al jaren naar een authentiek Duits cheesecake recept, maar dan zonder kwark, omdat ze dat niet kan krijgen waar zij woont in Amerika. Vandaar dus een recept zonder kwark, maar met roomkaas en hüttenkase. In dit recept maak je je eigen bodem.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cheesecake

    • 300 gr suiker
    • 2 eetlepels maïzena
    • 25 gr bloem
    • 450 gr roomkaas
    • 450 gr hüttenkase (of kwark)
    • 115 gr zachte boter
    • 4 middelgrote eieren
    • 1,5 eetlepel citroensap
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Extra tijd: 6uur in de koelkast  ›  Klaar in:7uur30min 

    1. Verwarm een oven voor op 175°C. Vet de bodem en de helft van de rand van een springvorm met een doorsnede van 23 cm in. Meng de suiker, maïzena en bloem en zet apart.
    2. Meng de roomkaas en hüttenkase; klop met een elektrische mixer op hoge snelheid tot het glad en luchtig is. Klop de zachte boter erdoor. Voeg geleidelijk aan het suikermengsel toe en klop tot het is opgenomen. Voeg de eieren er één voor één door, meng goed en schraap langs de kom na elke toevoeging. Roer het citroensap en de vanille erdoor en meng tot een glad beslag.
    3. Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak gedurende 1 uur en 10 minuten. Zet de oven uit en laat de cheesecake nog 2 uur in de oven met de deur gesloten rusten. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Zet minimaal 4 uur of een hele nacht in de koelkast voor het serveren.

    Tip

    Voor een authentieker resultaat, vervang de hüttenkase door kwark. Als je kwark kunt vinden, kun je het beter kwark gebruiken ipv hüttenkase om het beste resultaat te krijgen.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren