Fruitige rijstsalade

    (11)

    Een frisse rijstsalade gemaakt met vers fruit, amandelen, slagroom en kokos. Zelfs lekker als dessert!


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 425 gr ananas uit blik, geplet of fijngesneden (zonder sap)
    • 85 gr aardbeien, in plakjes
    • 40 gr verse perziken, in stukjes
    • 185 gr ongekookte witte rijst
    • 50 gr blanke rozijnen
    • 50 gr geraspte kokos
    • 150 ml slagroom
    • 25 gr suiker
    • 1/4 theelepel vanille-extract
    • 1/8 theelepel gemalen gember
    • 1 snufje zout
    • 25 gr blanke amandelen, gehakt
    • 12 blaadjes sla
    • 35 gr amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. Breng licht gezouten water aan de kook in een pan. Voeg rijst toe, zet het vuur laag, dek af en laat 20 minuten sudderen - doe dit zonder te roeren. Haal van het vuur, giet af en zet het in de koelkast tot de rijst is afgekoeld.
    2. Meng in een middelgrote kom de stukjes ananas, aardbei, perzik, een volle beker gevuld met de afgekoelde rijst, de rozijnen en de kokos. Zet even apart.
    3. Meng in een nieuwe grotere kom de slagroom, suiker, vanille, gember en zout samen en klop dit stijf. Schep het rijstmengsel erdoor met een spatel of pollepel en voeg de gehakte amandelen toe.
    4. Schep het mengsel op bedjes van blaadjes sla, en bestrooi elke portie met de geschaafde amandelen.

    Tip:

    Deze salade kan met witte of bruine rijst worden gemaakt. Gebruik peren in plaats van de perziken voor de afwisseling.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (11)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 13 collecties