Klassieke hamburger

  (15)

  Voldoe aan je verlangen naar een hamburger met deze sappige en klassieke Amerikaanse hamburger. De hamburger is eenvoudig en wordt gewoon gegarneerd met sla, tomaat en ui. Dit recept kun je eenvoudig aanpassen naar eigen smaak, dus wees creatief! Probeer bijvoorbeeld eens te serveren wat extra gekarameliseerde uitjes, gebakken champignons, blauwe kaas of misschien een combinatie van sla, tomaat, avocado en plakjes spek. Bekijk ook de video van dit recept!


  30 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 4 hamburgers

  • 1 kilo rundergehakt
  • zout en peper, naar smaak
  • 4 plakjes kaas (optioneel)
  • 4 (hamburger)broodjes, gesneden
  • mosterd, naar smaak
  • ketchup, naar smaak
  • 1 tomaat, in plakjes
  • 1/2 rode ui, gesneden
  • 4-8 blaadjes sla

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

  1. Vorm het vlees voorzichtig in vier hamburgers. Pak het vlees niet te dicht samen, want dan wordt de burger uiteindelijk minder sappig. Ga dus voorzichtig en losjes te werk. Bestrooi beide kanten goed met zout en peper.
  2. Verhit een grillpan of koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg boter of olie toe en leg de hamburgers in de hete pan. Bak in totaal 6 minuten voor medium-rare, 8 minuten voor medium, of 10 of langer voor een doorbakken hamburger. Keer de burgers tijdens het bakken slechts één keer om, niet vaker! Doe dit halverwege de bereidingstijd. Voeg de kaas, indien je dit gebruikt, toe tijdens de laatste minuut van het koken en laat smelten. Verwijder de hamburgers uit de pan.
  3. Verdeel de mosterd en ketchup naar smaak op de onderste helft van het broodje en leg dan de hamburger erop. Voeg wat sla, tomaat en ui toe. Leg vervolgens de andere helft van het broodje erop. Dien meteen op.

  Zo maak je het klaar op de BBQ:

  Verwarm de barbecue op een middelhoog vuur en vet het barbecuerooster in. Gril volgens dezelfde bereidingstijden als hierboven beschreven en draai slechts eenmaal halverwege om.

  Video

  Klassieke hamburger
  Klassieke hamburger

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (15)

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren