Indonesische vleeslekkernij

    Indonesische vleeslekkernij

    3keer bewaard
    2uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik vond de smaak een verrassing en tijdens de "stooftijd" krijg je in huis al een voorproefje daarvan. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen, dat dit recept afkomstig is van Carin Leenders de Vries, maar daarom niet minder lekker. In tegendeel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 800 gram riblappen
    • 3 flinke uien
    • 5 teentjes knoflook
    • 3 stengels citroengras - in de lengte gesplitst
    • 250-300 cc kokosmelk
    • 3-4 theelepels gemalen djinten (gemalen komijn)
    • 2-3 theelepels gemalen koriander
    • 1-2 theelepels gemalen kruidnagelen
    • 1/2 flinke citroen, rasp en sap
    • 1,5 eetlepel bruine suiker
    • 1,5 eetlepel sambal oelek
    • zeezout, naar behoefte
    • witte rijst, naar behoefte

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. In een gietijzeren braadpan wordt het in "sate-grootte" gesneden vlees op een groot vuur aangebraden, nadat het met zeezout licht is bestrooid. Voeg na aanbraden de gesneden uien en knoflook toe en bak dit samen, totdat de uien glazig zijn. Draai het vuur nu naar een laag pitje.
    2. Voeg alle overige onderdelen toe. Knijp tenslotte de halve citroen uit boven de braadpan en voeg van die halve citroen de rasp eveneens toe. Zet het geheel in de oven (bij mij elektrisch en 120°C) gedurende minimaal 2 uur. Eventueel naar behoefte nog aanlengen met een ietsje water.
    3. Zorg dat inmiddels de witte rijst klaar staat om op tafel te zetten.
    4. Tijdens de stooftijd heb ik ook een frisse komkommersalade voorbereid, die wonderwel aansluit bij dit enigszins pittige gerecht.
    5. Selamat makan!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren